x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Electrocasnicele încorporabile, un nou trend

Electrocasnicele încorporabile, un nou trend

de Alina Iancu    |    16 Oct 2010   •   00:00
Electrocasnicele încorporabile, un nou trend

Românii sunt din ce în ce mai atraşi de produsele de top, cu design deosebit, de genul electrocasnicelor încorporabile sau, cel puţin asta scoate la iveală studiul realizat de Baumatic, companie de profil din România. Potrivit estimărilor făcute, anul acesta numărul românilor care au achiziţionat acest tip de electrocasnice este cu 11% mai mare decât în 2009.

Majoritatea celor care cumpără electrocasnice încorporabile aleg seturi compuse din plită, cuptor şi hotă, şi numai 12% dintre ei achiziţionează şi cuptor cu microunde, frigider şi maşini de spălat vase sau rufe. Valoarea medie a unei achiziţii formate din cuptor, plită şi hotă este de aproximativ 740 de euro. Cele mai multe vânzări s-au înregistrat în Capitală, urmată de zona Ardealului. Valeriu Cobaschi, directorul general al Baumatic, spune că "Iniţial electrocasnicele încorporabile au fost privite ca o alternativă extravagantă şi costisitoare la clasicele produse freestanding, dar ulterior şi-au demonstrat utilitatea practică de uşurare a menţinerii curăţeniei şi igienei în ambientul bucătăriei, pe de o parte, şi valenţele estetice şi ergonomice, pe de alta".

Cei mai mulţi dintre românii care aleg aceste produse sunt în stadiul de renovare a locuinţei sau posesori ai uneia noi. În acelaşi timp există şi ansambluri rezidenţiale care aleg să includă în preţul apartamentului mobilierul şi elecrocasnicele de bucătarie care, de obicei, sunt încorporabile.

Dacă la electrocasnicele obişnuite, albul este culoarea predominată, aici cel mai căutat fiind inoxul. Conform explicaţiilor firmei care a realizat studiul, acest lucru nu se datorează numai aspectului plăcut dat de material, ci şi faptului că nu reţine bacterii. Cu excepţia inoxului, pe piaţa din România mai sunt căutate şi nuanţe de bej, gri sau negru, dar acestea sunt utilizate de obicei în cazul bucătăriilor cu aspect rustic.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou