x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Donna Alba - 4,9 lei

Donna Alba - 4,9 lei

31 Mai 2016   •   10:19
Donna Alba - 4,9 lei

La finalul romanului Donna Alba, măştile personajelor cad. Mihai Aspru a vrut doar s-o “stăpâneasca” pe trufaşa aristocrată, îmbrăcându-şi dorinţa în podoabe strălucitoare, luate din cărţi. În schimb, Georges Radu Serban, soţul înşelat, boier rigid, taxat maliţios de către narator, se dovedeşte un veritabil erou tragic, sinucigandu-se din dragoste, ca personajul lui Dostoievski.
 

Cât o priveşte pe Alba, obiectul obsesiei îndelung elaborate, ea e un personaj de film din anii '30: femeia fatală, provocatoare de nenorociri pentru bărbaţii care o iubesc. Intriga dinamică, colorată de suspans, ajunge la o rezolvare cu happy-end, care ar fi putut părea facilă dacă naratorul n-ar fi introdus un accent original de autoironie şi umor negru, chiar în legatură cu ultima apariţie a Albei. Foarte frumoasă în valurile negre de mare doliu, dar deloc îndurerată, ea îi apare bărbatului ca un înger al morţii, promiţându-i o primejdioasă fericire.

Dacă nu ai găsit la chioşcuri acestă carte, o poţi comanda la preţul special de 4,9 lei, trimiţând un e-mail la adresa: marketing@jurnalul.ro sau telefonând la: 021.208.75.08

×