x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 10 dolari. Taxa pe autonomie

10 dolari. Taxa pe autonomie

11 Feb 2016   •   10:07
10 dolari. Taxa pe autonomie

Preşedintele american Barak Obama vrea să impună o taxă de 10 dolari pe baril din care să se subvenţioneze un program destinat dezvolătrii automobilelor autonome şi sistemelor de alternative de transport în valoare de 32 de miliarde de dolari.

Preţul la pompă ar creşte cu circa 7 cenţi pe litru de combustibil. Taxa ar urma să intre în vigoare începând din 2017 pentru o perioadă de 5 ani. Banii ar urma să fie repartizaţi în investiţii pentru reducerea traficului, circa 20 de miliarde de dolari, 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi forme de transport şi 2 miliarde de dolari pentru cercetarea vehiculelor nepoluante. Iniţiativa nu este însă împărăşită de republicani, care ar putea câștiga anul acesta lupta pentru Casa Albă.

În ciuda măreţelor planuri americane, germanii nu par a da prea multă şansă vehiculelor autonome. Noul şef de la Porsche, Oliver Blume, spune ca introducerea sistemelor de condus autonom pe automobilele nu vor răpi şoferului plăcerea de a conduce maşinile marcii. Blume nu e nici măcat fanul folosirii telefoanelor inteligente la volan.
 

×