x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Aproximativ 230 de mii de mașini BMW sunt rechemate în service

Aproximativ 230 de mii de mașini BMW sunt rechemate în service

04 Feb 2017   •   18:30
Aproximativ 230 de mii de mașini BMW sunt rechemate în service

Producătorul german de automobile de lux BMW AG va rechema la service aproximativ 230.000 de autovehicule vândute în SUA, după ce a descoperit că unele modele au fost echipate cu airbag-uri defecte produse de Takata în timpul reparaţiilor efectuate în urma unor accidente, transmite Bloomberg. 

Vehiculele care au fost rechemate la service folosesc airbag-uri produse de Petri AG, producător german de componente auto, achiziţionat de Takata în anul 2000. Dacă acele vehicule aveau nevoie de înlocuirea airbag-ului, a fost folosit modelul Takata PSDI-4, a explicat un purtător de cuvânt al BMW, Rebecca Kiehne. 

Airbag-urile defecte produse de Takata pot exploda şi pulveriza cioburi metalice, rănind persoanele aflate în maşină. Takata a recunoscut că 17 persoane au decedat pe plan global din cauza airbag-urilor defecte. Problemele de la Takata au forţat companiile să iniţieze cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto. 

Michael Brooks, director în cadrul Centrului pentru Siguranţă auto, a afirmat că şi alţi producători auto ar putea fi afectaţi de o problemă similară dacă componentele auto de la Takata au fost folosite la înlocuirea airbag-urilor stricate în timpul accidentelor. El a cerut ca Autoritatea americană responsabilă pentru siguranţa rutieră (NHTSA) să facă investigaţii. 

Până acum, au fost rechemate la service peste 1,5 milioane de vehiculele BMW din cauza problemelor la airbag-uri, a declarat Kiehne. 

Dealerii BMW vor inspecta vehiculele afectate şi vor înlocui orice airbag Takata. 

Potrivit Agerpres, în 2016, BMW a vândut 2.003.359 autoturisme, fiind al doilea producător de automobile de lux din lume, după Mercedes.

×
Subiecte în articol: BMW service defectiuni