x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto BMW recheamă în service peste 300.000 de maşini

BMW recheamă în service peste 300.000 de maşini

10 Mai 2018   •   14:54
BMW recheamă în service peste 300.000 de maşini

BMW recheamă în service peste 300.000 de maşini, după ce a descoperit că motoarele maşinilor se pot opri complet în timpul deplasării, scrie The Telegraph.

Producătorul german a mai chemat 36.000 de maşini în 2017 pentru probleme de siguranţă, după ce fostul soldat Ghurka, Narayan Gurung, a murit când a încercat să evite pe şosea un automobil marca BMW Seria 3, care s-a oprit în mijlocul străzii, în beznă, şi căruia nu-i funcţionau luminile din spate. Fostul soldat a încercat să evite maşina şi s-a izbit de un copac.

De această dată, însă, numărul de maşini rechemate a ajuns la 312.000, în condiţiile în care producătorul urmează să cheme mai multe maşini Seria 1, Seria 3, Z4 şi X1, cu motorizări pe benzină şi motorină, produse între martie 2007 şi august 2011, pentru probleme de siguranţă.

Potrivit unei anchete BBC, există îngrijorări că maşinile rechemate au aceeaşi problemă ca cele chemate în 2017, după moartea soldatului Ghurka.

Producătorul german va contacta proprietarii modelelor afectate în următoarele trei săptămâni, potrivit unui purtător de cuvânt.

“Recunoaştem acum că s-ar putea să fi existat mai multe cazuri în care alimentarea a fost defectuoasă – maşini care nu au fost vizate de prima rechemare în service. Pentru a ne asigura clienţii îngrijoraţi de problemele de siguranţă, extindem rechemarea în service”, a spus un purtător de cuvânt al BMW.

Acesta a adăugat că problema ar putea fi reparată în două ore, în condiţiile în care ar putea fi vorba de înlocuirea unor fire.

 

×