x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Când ne punem xenon

Când ne punem xenon

03 Sep 2015   •   17:01
Când ne punem xenon

De obicei, xenonul este un opțional care vine montat din fabrică. Este cel mai fericit caz în care putem avea parte de asemenea lumini. Și este un opțional scump. Există însă și un așa-zis tunning prin care se poate monta o pereche de lumini cu xenon la prețuri care pleacă de la 35 de euro.

Înainte de a le monta trebuie să aveți în vedere câteva lucuri. Dacă aveți de gând să circulați cu mașina în afara României, este bine să țineți cont de faptul că veți fi amendați dacă xenoanele nu sunt montate pe faruri cu lupă care focalizează fasciculul. În plus, sistemul optic trebuie să aibă și spălătoare de faruri.

Sunteți ușor de detectat în trafic pentru că lumina xenon care nu trece prin lupă e împrăștiată, astfel că veți fi vânat de polițiștii străini. Apoi trebuie să mai știți că un kit cu xenon suplimentar necesită un curent mai mare decât furnizează de obicei instalația mașinii. Așa că o baterie mai puternică este absolut necesară dacă nu vreți să rămâneți în pană de curent. Ca alternativă la xenon există becuri cu halogen cu surplus de lumină și culoare rece.
 

×
Subiecte în articol: xenon