x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Costurile scandalului emisiilor poluante, de la Volkswagen, cresc în continuare

Costurile scandalului emisiilor poluante, de la Volkswagen, cresc în continuare

20 Noi 2015   •   19:20
Costurile scandalului emisiilor poluante, de la Volkswagen, cresc în continuare

Consiliul de administraţie al grupului german Volkswagen AG a decis să reducă cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, în condiţiile în care costurile scandalului emisiilor poluante continuă să crească, transmite Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a informat vineri că anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru construcţia de uzine şi dezvoltarea de tehnologii. Comparativ, în 2015, Volkswagen promitea că va investi, în medie, 17,1 miliarde de euro în fiecare an până în 2019.

'Ceea ce cu siguranţă nu vom face este să reducem cheltuielile astfel încât să ne fie afectat viitorul', a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima dată după criza financiară din 2009 când Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar şi aşa investiţiile de capital preconizate de Volkswagen pentru 2016 sunt mai mari decât media de 8,6 miliarde de euro pe an înregistrată în perioada 2010-2012.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 şi 65 de miliarde de euro, iar analiştii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operaţiuni.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

×