x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Dieselgate - Audi trebie să recheme modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7 din cauza dispozitivelor ilicite

Dieselgate - Audi trebie să recheme modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7 din cauza dispozitivelor ilicite

22 Ian 2018   •   14:05
Dieselgate - Audi trebie să recheme modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7 din cauza dispozitivelor ilicite

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Audi să recheme la service maşinile sale diesel cu motor V-6, după ce s-au descoperit "dispozitive inadmisibile de oprire a funcţionării" la o serie de modele produse de grupul cu sediul în Bavaria, transmite DPA. 

Sunt vizate modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 şi Q7 care trebuie să îndeplinească standardele Euro 6 privind emisiile, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Berlin. 

Rechemarea afectează 77.600 de vehicule în Germania şi pe plan global aproximativ 127.000 de unităţi. 

Audi, cea mai profitabilă divizie a grupului Volkswagen AG, analizează de câteva neregularităţile de la maşinile sale echipate cu motoare diesel şi lucrează cu autorităţile pentru gestionarea problemelor, a anunţat grupul auto. 

Ca rezultat, KBA a cerut actualizarea softului la modelele Audi echipate cu motoare V6 TDI. 

În ultima perioadă Audi trece printr-o perioadă dificilă ca urmare acţiunilor de rechemare la service, combinate cu investigaţiile procurorilor şi criticile sindicatelor şi managerilor cu privire la scandalul emisiilor poluante ale motoarelor diesel şi strategia companiei după acest scandal. AGERPRES

×