x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto E-MOBILITATE: Volkswagen pariază pe relansare în CHINA

E-MOBILITATE: Volkswagen pariază pe relansare în CHINA

de Dan Constantin    |    30 Mai 2020   •   10:57
E-MOBILITATE: Volkswagen pariază pe relansare în CHINA
Sursa foto: Hepta

Gigantul german  al industriei auto anunță investiții de 2 miliarde euro în China pentru dezvoltarea producției de automobile electrice. 1,1 miliarde se alocă de Volkswagen pentru a deveni principal acționar la o fabrică de baterii, alt miliard pentru a avea controlul în fabrica de automobile electrice din Anhui. VW  a încheiat un acord pe termen lung cu grupul Guanfeng pentru asigurarea de Litiu, metal esențial în fabricarea bateriilor.

 China este principala piață de desfacere pentru grupul auto german, aici vâzând 40 la sută din producție și realizând o bună parte a profiturilor.

În China se anunță cea mai dinamică și rapidă relansare a producției, baza fiind e-mobilitatea. Premierul chinez a anunțat la lansarea planului economic pentru perioada viitoare sprijinul puternic al statului pentru „generalizarea transportului cu noile forme de energie”. După criza COVID- 19 , populația se orientează rapid spre mijloace de transport individuale, pentru a evita aglomerațiile din metrou. Facilitățile pentru achiziții de automobile electrice-reduceri de taxe,eliminarea restricțiilor de circulație în zonele urbane- stimulează cererea. În strategia VW se anunță un plan ambițios-livrarea anuală, până în 2025 , suplimentar a 1,5 milioane automobile electrice.

×
Subiecte în articol: Volkswagen automobil electric