x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Era taxiurilor, tot mai aproape de final

Era taxiurilor, tot mai aproape de final

de Cătălin F. Vărzaru    |    06 Ian 2016   •   20:10
Era taxiurilor, tot mai aproape de final
Sursa foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Piața de ride-sharing va cunoaște o expansiune accelerată și în 2016, spre tristețea taximetriștilor. Cum celebrul Uber a atins deja un miliard de curse de la lansarea de acum cinci ani, iar piața este estimată la astronomica cifră de 65 de miliarde de dolari, un alt mare competitor vrea să acapareze o felie importantă.

Gigantul Google a anunțat că vrea să lanseze adevărate flote de mașini autonome destinate ride-sharing-ului prin care să rivalizeze în principal cu Uber.

Soluția este, evident, dedicată orașelor din SUA, unde mașinile autonome circulă deja pe șosele, și mai puțin României, unde mașina Google a fost văzută doar în filme. Însă nu doar Google se luptă pentru această afacere. Gigantul auto General Motors a încheiat o alianță cu Lyft, rival Uber în Statele Unite, pentru crearea unor flote de maşini autonome.

General Motors are de gând să investească 500 de milioane de dolari în Lyft, pentru care va primi în schimb un pachet de 10% din acţiuni. Însă ride-sharing-ul nu este singura veste tristă pentru taximetriști, o altă afacere care se conturează din ce în ce mai puternic și în România este car-sharing-ul, adică achiziționarea unei mașini de către mai multe persoane.

1 miliard este numărul de curse atinse de Uber. Piața este estimată la 62 de miliarde de dolari, îm toată lumea.
 

×
Subiecte în articol: taxi