x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ferrari ar putea părăsi Formula 1. Preşedintele scuderiei de la Maranello acuză schimbările regulamentare

Ferrari ar putea părăsi Formula 1. Preşedintele scuderiei de la Maranello acuză schimbările regulamentare

14 Iun 2014   •   16:20
Ferrari ar putea părăsi Formula 1. Preşedintele scuderiei de la Maranello acuză schimbările regulamentare
Sursa foto: Facebook

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a dezvăluit că scuderia italiană ar putea părăsi Campionatul Mondial de Formula 1, din cauza noilor reglementări impuse de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), pentru a se consacra curselor de anduranţă.

'Formula 1 nu funcţionează. Şi asta pentru că FIA a uitat că oamenii urmăresc cursele pentru emoţiile pe care le stârnesc. Nimeni nu le urmăreşte pentru a vedea eficacitatea (maşinilor). Nimeni nu vrea să vadă un pilot făcând economie de combustibil sau de pneuri. Oamenii vor să vadă piloţi plini de entuziasm de la un capăt la altul. Formula 1 este un sport, dar şi un spectacol', a declarat Montezemolo într-un interviu acordat publicaţiei americane The Wall Street Journal, citat de Agerpres.

Luca di Montezemolo acuză schimbările regulamentare menită să reducă costurile dar şi să ţină pasul cu evoluţiile tehnologice actuale, cum ar fi introducerea unui nou motor V6 turbo hybrid, mai puţin zgomotos şi mai puţin poluant.

Ferarri, aflată în proprietatea grupului Fiat, pe care Montezemolo îl conduce, este echipa cea mai emblematică din Formula 1, având în palmares 15 titluri de campioană mondială la categoria piloţi şi 16 la nivelul constructorilor, precum şi 221 de victorii în Mari Premii.

Scuderia de la Maranello este angajată în Campionatul Mondial de Formula 1 încă de la debutul acestuia, în 1950 şi a participat, de asemenea, la cursele de anduranţă, câştigând de nouă ori Cursa de 24 ore de la Le Mans, înainte ca fondatorul său, Enzo Ferrari, ia hotărârea de a concentra toate mijloacele doar asupra 'Marelui Circ', începând din 1973.

Montezemolo a precizat că Ferrari ar putea reveni în cursele de anduranţă începând din 2010. 'Şi, desigur, nu putem face şi anduranţă şi Formula 1, nu este posibil', a subliniat el.

De la debutul actualei ediţii din Formula 1, Ferrari nu a reuşit să facă faţă concurenţilor Mercedes şi Red Bull, ocupând în prezent locul 4 în clasamentului constructorilor, în timp ce spaniolul Fernando Alonso se află pe aceeaşi poziţie la categoria piloţi.

×