x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ford îşi propune să producă 40 de modele de maşini electrice şi hibride până în 2022

Ford îşi propune să producă 40 de modele de maşini electrice şi hibride până în 2022

15 Ian 2018   •   14:49
Ford îşi propune să producă 40 de modele de maşini electrice şi hibride până în 2022

Ford Motor Co va creşte semnificativ bugetul planificat pentru maşinile electrice la 11 miliarde şi va produce 40 de modele de maşini electrice şi hibirde până în 2022, potrivit afirmaţiilor preşedintelui companiei, Bill Ford, făcute sâmbătă la salonul auto de la Detroit, scrie The Guardian.

Investiţia este semnificativ mai mare decât cea anunţată anterior, de 4.5 miliarde de dolari până în 2020, a spus executivul Ford, şi include costurile pentru dezvoltarea de arhitecturi dedicate vehiculelor electrice.

Cheltuielile Ford pentru inginerie, cercetare şi dezvoltare pentru anul 2016, ultimul an cu cifre disponibile, au fost de 7.3 miliarde de dolari, mai mare faţă de anul 2015, când acestea au fost de 6.7 miliarde de dolari.

Dintre cele 40 de modele de maşini Ford aşteptate până în 2022, 16 vor fi în totalitate electrice, iar restul vor fi hibride, potrivit executivului companiei.

General Motors Co, Toyota Motor Corp şi Volkswagen AG şi-au expus deja planurile de mărire a numărului de maşini electrice disponibile şi care vor oferi lux, performanţă, un stil tipic SUV-urilor – sau toate cele trei atribute într-un singur corp.

SUV-urile au fost prezente şi în grila de maşini electrice Ford. Preşedintele pieţei mondiale, Jim Farley, a declarat că Ford va aduce pe piaţă un vehicul electric, utilitar, de înaltă performanţă până în 2020.

China, India, Franţa şi Marea Britanie şi-au anunţat deja planul de a renunţa la maşinile cu combustibil tradiţional între 2030 şi 2040.

×