x close

Ford renunţa la majoritatea sedanurilor din America de Nord

0
26 Apr 2018 - 11:56
Ford renunţa la majoritatea sedanurilor din America de Nord


Ford a anunţat accelerarea planului de reducere a costurilor şi de majorare a marjelor de profit, care include renunţarea la modelele sedan tradiţionale din America de Nord, care nu mai sunt populare în rândul clienţilor.

 

Al doilea mare producător auto american intenţionează ca până în 2022, să-şi reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari, faţă de reduceri de 14 miliarde de dolari anunţate în toamnă. Directorul general al Ford, Jim Hackett, le-a spus investitorilor că firma va trece printr-un proces ''de refocalizare profundă'' a operaţiilor şi ar putea renunţa la unele afaceri neprofitabile.

''Vom face necesarele restructurări şi vom lua măsuri decisive. Vom aloca bani către partea sănătoasă a afacerii noastre şi vom renunţa la operaţiunile marginale'', a adăugat Hackett. Ford se aşteaptă până în 2020 la o marjă de profit de 8% pe plan global şi de aproximativ 10% în America de Nord.

Răspunzând creşterii preferinţei consumatorilor pentru SUV-uri şi camionete, Ford a anunţat că intenţionează să reducă portofoliul de maşini din America de Nord la doar două modele: Mustang, care luna aceasta împlineşte 50 de ani de la debut, şi noul compact crossover numit Focus Active, care va fi lansat din 2019.

''Ford nu va investi în noile generaţii ale sedanurilor Ford pentru America de Nord, inclusiv modelul de mărime medie Fusion şi modelul Taurus'', se arată în comunicatul companiei. AGERPRES

Citeşte mai multe despre:   reduceri costuri,   sedan,   america de nord,   ford,   constructor auto

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de