x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Gadget. Modulatorul FM

Gadget. Modulatorul FM

25 Noi 2015   •   22:10
Gadget. Modulatorul FM

Toate automobilele vândute acum dispun de instalaţie auto dotată cu intrare auxiliară sau de mufă USB fiind capabile să decodeze fişierele mp3.

Unele sunt capabile să citească şi fişiere de tip flac sau mp4. Există, însă, şi multe maşini dotate cu aşa numite radiocasetoefone care nu pot citi decât CD sau fişiere de tip mp3 stocate pe CD sau DVD.

În loc de înlocuirea acestora, a apărut o soluţie mult mai simplă: modulatorul FM. Acesta este un dispozitiv care se alimenteză de la priza de 12 V cum este cea de la brichetă şi este capabil să citească fişiere mp3 de pe strick USB sau de pe un card.

Practic, emisia în banda FM a dispozitivului este receptată de radiocasetofon. Frecvenţa se poate modifica din dispozitiv astfel încât aceasta să nu se suprapună cu una a unui post de radio.

Versiunele mai complicate ale modulatorului FM au înglobat şi bluetooth, fiind capabile să redea fişiere stocate în telefon sau convorbiri pe instalaţia audio a maşinii.

Altele dispun şi de comenzi care pot fi montate pe volan. Preţul unui asemenea dispozitiv pleacă de la 30 de lei şi ajunge la 150 de lei.
 

×