x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Hoţii la patente. VW, acuzat de furt

Hoţii la patente. VW, acuzat de furt

25 Mai 2016   •   13:07
Hoţii la patente. VW, acuzat de furt
Sursa foto: Momentimedia GmbH / MotorBlog.com/Momentimedia GmbH / MotorBlog.com

Volkswagen pare urmărit nu de ghinon, ci, aidoma unui păcătos, de faptele trecutului. Nici n-a reuşit să pună bine batista pe ţambal în scandalului secolului, că a şi apărut o nouă faptă ruşinoasă.

Un fost partener de afaceri din SUA acuza mândreţea industriei auto germane de furt intelectual. Mai precis, că VW ar folosi tehnologie hibridă dezvoltată pentru Toyota, Hyundai şi Kia pentru a produce modelele ecologice cu care vrea să cucerească piaţa americană.

O companie americană cu care VW a lucrat între anii 2000-2004 susţine că VW şi-a însuşit tehnologii hibride pe care le foloseşte ilegal pe şase din modele pe care le comercializează în SUA. Compania Paice a mai arătat că VW a încetat colaborarea cu ei după ce inginerii VW au intrat în posesia patentelor pentru tehnologiile hibride dezvoltate de americani.

Paice a intentat chiar un proces VW şi a solicitat în instanţă oprirea de la comercializare a modelelor Porsche Cayenne S E-Hybrid, Porsche Panamera S E-Hybrid, Audi Q5 Hybrid, Audi A3 e-tron şi Jetta Turbo Hybrid. VW s-a rezumat, ca şi în scandalul Dieselgate într-o primă fază, să nege acuzaţiile.

×