x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Land Rover va rechema în service modele Discovery Sport şi Range Rover Evoque

Land Rover va rechema în service modele Discovery Sport şi Range Rover Evoque

12 Apr 2017   •   16:11
Land Rover va rechema în service modele Discovery Sport şi Range Rover Evoque

Premium Auto, importator oficial Jaguar & Land Rover, a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) despre începerea derulării unei campanii de rechemare în service a 55 modele Discovery Sport şi 131 Range Rover Evoque, model 2016, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei. 

'A fost constatată o problemă conform căreia traseul cablajului motorului este posibil să nu aibă un spaţiu suficient şi să vină în contact cu suportul de fixare a sistemului de recirculare a gazelor de eşapament (EGR) care echipează vehiculele menţionate. S-a constatat că modificarea vehiculelor conform campaniei de rechemare privind probleme legate de siguranţă P075 (o fostă campanie de rechemare în service n.r.) nu este durabilă pentru întreaga durată de exploatare a vehiculelor. Prin urmare, contactul dintre cablajul motorului şi suportul de fixare a sistemului EGR poate provoca uzura şi străpungerea manşonului de protecţie a cablajului motorului, precum şi expunerea firelor, care poate provoca un scurtcircuit în contact cu suportul metalic montat în urma reparaţiei conform campaniei de rechemare P075', se arată în document. 

Potrivit acestuia, există riscul ca oricare circuit al cablajului motorului să fie compromis ca urmare a acestui contact, care poate provoca diferite defecţiuni ale vehiculului. 

Inginerii Jaguar Land Rover au constatat că, în cel mai rău caz, este posibil ca motorul să se oprească brusc în timpul deplasării. 'Dacă motorul se opreşte, rezerva de vacuum a frânei se epuizează, iar vehiculul rămâne fără servoasistenţă la frânare. Cu toate acestea, sistemul de frânare de bază continuă să funcţioneze. Este posibil ca oprirea bruscă a motorului să provoace un accident', menţionează sursa citată de Agerpres.

×