x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul Porsche Cayenne, disponibil în cinci versiuni

Noul Porsche Cayenne, disponibil în cinci versiuni

24 Iul 2014   •   15:34
Noul Porsche Cayenne, disponibil în cinci versiuni

Noul Porsche Cayenne intră pe piaţă cu un design mai viguros, eficienţă sporită şi o gamă extinsă de dotări standard. Fiind o maşină sport din segmentul SUV, Porsche Cayenne oferă, pe lângă cele cinci scaune din interior şi dotările elitiste, mult spaţiu - pentru ca pasagerii să se simtă confortabil. Toate acestea cu ADN-ul specific Porsche şi performanţe tehnice de excepţie. 

Noua generaţie Porsche Cayenne va fi disponibilă pe piaţă în cinci versiuni: Cayenne S, Cayenne Turbo, Cayenne Diesel, Cayenne S Diesel şi, în premieră mondială, Cayenne S E-Hybrid, primul SUV din segmentul premium cu sistem plug-in hybrid. Acest model, împreună cu Panamera S E-Hybrid şi 918 Spyder, fac din Porsche singurul producător de maşini din lume care oferă trei modele plug-in hybrid. Toate noile motoare Cayenne au performanţe superioare şi un consum scăzut de combustibil în raport cu versiunile anterioare. Motorul V6 biturbo de 3,6 l, al modelului Cayenne S, este nou, fiind dezvoltat în totalitate de inginerii Porsche pentru această generaţie. 

Porsche Cayenne reprezintă o poveste inegalabilă de succes a mărcii Porsche. Compania a prezentat prima generaţie a modelului în anul 2002. Automobilul transforma în realitate ideea unei maşini sport în segmentul SUV. Vânzările au depăşit de atunci orice aşteptare: din 2002 până în 2010, s-au produs peste 276.000 de automobile din prima generaţie. A doua generaţie a modelului a fost prezentată în 2010 şi a înregistrat vânzări de aproximativ 303.000 de unităţi. Astfel, Porsche Cayenne nu aduce doar creştere profitabilă companiei Porsche, ci creează şi o fundaţie econo-mică solidă pentru investiţii în următoarele generaţii de maşini sport.

×
Subiecte în articol: porsche cayenne Noul Porsche Cayenne