x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto O maşină fără şofer s-a ciocnit cu un camion, în Singapore

O maşină fără şofer s-a ciocnit cu un camion, în Singapore

18 Oct 2016   •   22:50
O maşină fără şofer s-a ciocnit cu un camion, în Singapore

O maşină autonomă care era testată pe un drum public din Singapore a fost implicată, marţi, într-un accident rutier, a anunţat autoritatea naţională de transport din această ţară adăugând că nici o persoană nu a fost rănită în urma incidentului, informează Reuters.

''Vehiculul de test schimba banda de circulaţie când s-a ciocnit cu un camion'', au scris pe Facebook reprezentanţii Autorităţii de Transport Terestru.

nuTonomy, care dezvoltă şi testează tehnologia autovehiculelor autonome, a declarat că maşina opera cu doi ingineri la bord şi rula cu viteză redusă.

Dezvoltarea de tehnologii autonome este încurajată la nivel internaţional, iar Singapore, care are o suprafaţă redusă, speră că vehiculele fără şofer îi vor încuraja pe locuitorii săi să utilizeze mai mult autovehiculele folosite în comun (în sistem car-sharing) şi transportul public.

Testarea tehnologiilor autonome în Singapore este urmărită îndeaproape, firmele dezvoltatoare şi companiile producătoare de autovehicule aflându-se în competiţie pentru a construi maşini fără şofer şi pentru a dezvolta noi planuri de afaceri în vederea a ceea se preconizează că va fi o transformare a transportului public.

Patru grupuri diferite testează maşini fără şofer într-un district din vestul Singapore, iar rutele permise acestora au fost dublate, luna trecută, la 12 kilometri.

În septembrie, compania de ''ride-hailing'' (similar taxi sau Uber) a încheiat un parteneriat cu nuTonomy pentru a le permite unor utilizatori să cheme maşini fără şofer prin aplicaţia sa.

AGERPRES

×