x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Opel lansează la Geneva Astra OPC EXTREME!

Opel lansează la Geneva Astra OPC EXTREME!

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2014   •   15:23
Opel lansează la Geneva Astra OPC EXTREME!
Sursa foto: Axel Wierdemann

Opel va dezvălui un model cu adevărat super-sport la cea de-a 84-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva (6 - 16 martie). Studiul urmează tradiţia conceptului Astra OPC X-treme prezentat în 2002. Atunci, ca şi acum, o maşină reală de curse şi-a găsit drumul de pe circuit pe drumurile publice. În timp ce modelul OPC X-treme roşu de acum 12 ani a rămas un specimen singular, noul EXTREME, în culorile motorsport tipice Opel, va fi baza pentru o serie limitată care va intra în producţie. Acest OPC EXTREME va fi cel mai rapid Astra ce poate circula pe drumurile publice construit vreodată, consecvent motto-ului Opel Performance Center, “OPC. Pasiune pură”.

Opel Astra OPC Extreme este un derivat direct al modelului Astra OPC Cup prezent în Nürburgring Endurance Championship (VLN) - şi este legal pentru drumurile publice! Componentele de carbon de calitate ridicată reduc greutatea în comparaţie cu varianta Astra OPC 280 CP lansată în 2012. O structură de siguranţă integrată, scaune de curse şi centurile de siguranţă în şase puncte înseamnă că Extreme vine echipat pentru pista de curse.

Coupe-ul sport OPC EXTREME dispune de tehnologie de curse fără compromisuri, dar poate fi utilizat pe drumurile publice - inclusiv pentru un ocol ocazional la Nürburgring Nordschleife. Acolo s-a născut ideea pentru Astra OPC extreme, la Opel Performance Center, ce se află chiar lângă pista legendară. Fie ca este vorba Corsa OPC, Astra OPC sau Insignia OPC - toate vedetele sportive Opel trebuie să parcurgă cu succes teste extinse şi un program de anduranţă solicitant de 10.000 km în cele mai dificile condiţii pe Nordschleife.

×
Subiecte în articol: opel astra opel astra opc x-treme