x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Piaţa auto se va contracta anul acesta, iar vânzările de maşini electrice vor scădea cu 18%

Piaţa auto se va contracta anul acesta, iar vânzările de maşini electrice vor scădea cu 18%

20 Mai 2020   •   21:53
Piaţa auto se va contracta anul acesta, iar vânzările de maşini electrice vor scădea cu 18%

 Vânzările de maşini cu motoare cu combustie vor scădea cu 23% în 2020, iar piaţa maşinilor electrice se va contracta cu 18%. Mașinile electrice vor ajunge să ocupe 31% din parcul auto peste 20 de ani.

Vânzările de maşini electrice vor scădea în 2020, însă nu acestea vor înregistra cele mai mari scăderi din domeniul auto, transmite Reuters.

La nivel mondial, vânzările de maşini electrice vor scădea cu 18%, iar cele de autovehicule echipate cu motoare cu combustie internă vor suferi o contracţie de 23%, potrivit unui studiu realizat de analiştii BloombergNEF.

Închiderea temporară a showroom-urilor pe timpul pandemiei a perturbat vânzările şi a redus încrederea consumatorilor.

„Epidemia de COVID-19 va provoca o scădere majoră a vânzărilor globale de autoturisme în 2020”, a declarat Colin McKerracher, head of advanced transport al BNEF.

Modelele electrice vor atinge 31% din totalul parcului auto până în 2040 şi vor reprezenta 58% din vânzările de autoturisme noi până la acea dată, deoarece vânzările de maşini cu motor cu combustie sunt în continuă scădere din 2017.

Analiştii preconizează că 1,7 milioane de maşini electrice vor fi vândute în acest an, alăturându-se celor 7 milioane de vehicule care se află deja pe străzile din întreaga lume.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piata auto