x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto PONT. Cum alegem cutia de viteze

PONT. Cum alegem cutia de viteze

30 Sep 2015   •   17:34
PONT. Cum alegem cutia de viteze

Spre deosebire de acum zece ani, aproape orice producător auto, chiar şi Dacia, oferă posibilitatea de a alege un automobil cu o cutie automată sau robotizată. Care sunt avantajele unei cutii automate? În primul rând este o formă foarte comodă de a conduce, mai ales în traficul urban. Apoi, este un început fericit pentru cei care abia au dobândit permisul de conducere.

Multe dintre cutiile actuale oferă şi posibilitatea pilotării manuale cu ajutorul schimbătorului sau al unor padele de pe volan. Care sunt dezavantajele? Un consum mai ridicat, lipsa sportivităţii sau folosirea uşoară a frânării de motor. Un cost de întreţinere mai ridicat, la fel ca şi costul înlocuirii sau reparaţiei. Oricum, anduranţa unei transmisii automate este mai mare decât cea a uneia manuale.

Nu în ultimul rând, o cutie automată îşi păstrează valoarea la revânzare. Un automobil second hand cu o transmisie automată este de preferat unuia cu transmise manuală, că anulează practic comportamentului celui care a condus vehiculul.
 

×