x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Porsche a lansat Cayenne Platinium Edition

Porsche a lansat Cayenne Platinium Edition

de Sebastian S. Eduard    |    12 Dec 2013   •   19:28
Porsche a lansat Cayenne Platinium Edition

Gama Cayenne cu motor cu sase cilindri include acum o serie speciala si limitata, cu numele de Platinum Edition. Modelele Cayenne Platinum Edition si Cayenne Diesel sunt dotate cu echipamente speciale de inalta calitate si ofera in versiunile standard multe dintre optiunile cele mai solicitate. La exterior, statutul special al acestor modele se reflecta in detaliile numeroaselor finisaje de vopsea pentru versiunea Platinum Silver Metallic, in timp ce o ambianta eleganta a fost creata in interior cu accente exclusiviste in doua tonuri. Denumirea Platinum Edition este atribuita de Porsche numai gamelor de vehicule exclusive si elegante, care sunt disponibile numai pentru o perioada limitata.

Gama de echipamente disponibile numai pentru aceste versiuni de vehicule a fost conceputa, in special, pentru a spori confortul si siguranta. De exemplu, modelele Cayenne Platinum Edition sunt dotate cu opt trepte Tiptronic S, faruri Bi-Xenon, servodirectie Power Plus, precum si cu sistemul ParkAssist, atat in partea din fata, cat si in spate, ca dotare standard. Oglinzile interioare cu anti-orbire automata elimina stralucirea luminilor din traficul din spatele masinii si geamurile fumurii speciale care asigura intimitatea pasagerilor din spate vin, de asemenea, ca dotare standard.

Vopsite in culoarea Platinum Silver Metallic, gurile centrale si laterale de admisie a aerului, benzile de pe ferestrele laterale, spoilerul din spate si banda ornamentala de pe hayon creeaza un efect de stralucire. Gama de culori standard include finisaje in culori monotone, precum alb si negru, variantele Meteor Grey Metallic, Basalt Black Metallic si Mahogany Metallic fiind disponibile ca optiuni suplimentare. Vopseaua Carrara White Metallic este, de asemenea, o optiune disponibila exclusiv pentru aceasta editie Cayenne. Aspectul este completat de jantele de 19 inch Cayenne Design II cu marginile colorate.

Cayenne Platinum Edition are o capacitate de 300 CP (220 kW). In combinatie cu Tiptronic S, consumul NEDC de carburant al vehiculului este de 9,9 litri/100 km (236g/km CO2). Motorul V6 de trei litri disponibil in modelele Cayenne Diesel Platinum Edition, ofera o putere de 245 CP (180 kW) şi un nivel de consum de combustibil de 7,2 litri la peste 100 de kilometri (189g/km CO2). Cayenne Platinum Edition costa 59811 Euro şi 60600 Euro pentru varianta Diesel Platinum Edition (preturi fara TVA). Modelele Platinum Edition vor fi disponibile pe piata din ianuarie 2014.

×