x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Propulsăm viitorul 2.0! Bursa SAB SPRING EDITION 2017 își anunță câștigătorul

Propulsăm viitorul 2.0! Bursa SAB SPRING EDITION 2017 își anunță câștigătorul

22 Apr 2017   •   10:29
Propulsăm viitorul 2.0! Bursa SAB SPRING EDITION 2017 își anunță câștigătorul
Sursa foto: SPr

În București este în plină desfășurare Salonul Auto București – Spring Edition 2017. Aici, pe lângă ultimele modele și noutăți din domeniu, vizitatorii au ocazia să afle cum vor arăta și funcționa mașinile viitorului. Peste 50 de tineri și-au înscris invențiile în cadrul concursului Propulsăm Viitorul, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București Spring Edition. Tema acestei ediții este ”Concept Vehicle”, iar cea mai impresionantă inovație din domeniul auto va fi rasplatită cu o bursă în valoare de 5.000 de lei.

 

Printre ideile propuse se numără un concept de autovehicul bazat pe efectul de prindere în flux magnetic, prin folosirea unor benzi magnetice ce conțin supraconductori, același principiu de funcționare precum cel al trenurilor de mare viteză din Japonia, China sau Franța, levitarea. O altă idee înscrisă în concurs este accea unui ATV polifuncțional dotat cu o nouă generație de suspensie activă pentru autovehicule, numită suspensie tetrapod, care ușurează accestul pe teren accidentat. Un alt participar propune vehiculul modular, care dă posibilitatea transformarii în funcție de necesități. Traffic Scan Car este o altă invenție a unui tânăr român, un concept de vehicul destinat monitorizării, din mers, a traficului. În concurs s-au înscris, din nou, și veteranii de la Iris Robotics, cu un prototip de mașină electrică semi-autonomă construită la scară 1/8 propulsată de un motor de curent continuu, ale cărei comenzi pot fi date prin intermediul unei manuși cu senzori. Acest concept de vehicul este conceput pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

 

O comisie formată din experți auto vor face evaluarea aplicațiile participanților după criterii bine stabilite: noutatea produsului, aplicabilitatea acestuia în viața reală, gradul de utilitate, posibilitatea de comercializare și realizare în serie, și existența soluțiilor de punere în practică.

 

×