x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Războiul Dieselgate, faza pe Europa

Războiul Dieselgate, faza pe Europa

20 Oct 2016   •   19:40
Războiul Dieselgate, faza pe Europa
Sursa foto: Alexander Koerner/Getty Images

După ce a votat pentru ieşirea din Uniunea Europenă, Marea Britanie a pornit războiul cu foştii aliaţi. Guvernul britanic este hotărât să ceară în instanţă despăgubiri de la grupul german Volkswagen pe care îl consideră direct responsabil pentru proasta gestionare a scandalului Dieselgate.

"Guvernul este de acord că tratamentul aplicat clienţilor britanici nu a fost acceptabil şi că proprietarii ar trebui compensaţi pentru inconvenienţa, nesiguranţa şi îngrijorările cauzate de faptul că Volkswagen a trişat, dar şi pentru orice pierdere de valoare a vehiculelor afectate. Este inacceptabil că Volkswagen a evitat problema atât de mult timp şi a evitat să interacţioneze cu clienţii în această problemă şi să răspundă la îngrijorările lor", se arată într-o poziţie a oficialilor britanici.

VW a acceptat să plăteacă în SUA despăgubiri de 15 miliarde de dolari de frica justiţiei americane, dar a ţinut să preizeze că o măsură similiară nu va fi aplicată în UE. Se pare că germanii s-au cam grăbit cu aroganţa şi desconsiderarea clienţilor europeni afectaţi de mega-minciuna ucigătoare pe termen lung marca VW.

×