x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Salonul Auto București, la final

Salonul Auto București, la final

01 Noi 2016   •   10:41
Salonul Auto București, la final

Salonul Auto București & Accesorii 2016 și-a închis porțile în acest weekend. Timp de 10 zile, românii au avut ocazia să vadă la Bucureşti premierele mondiale ale anului și au putut să-și aleagă automobilul dorit pe loc, din cele peste 200 de modele care au fost expuse în standuri.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul Senatului Științific, a fost prezentă în cadrul salonului, cu un stand dedicat inventicii și inovației. Mii de vizitatori au putut vedea și testa unele dintre cele mai spectaculoase invenții din domeniul automotive. Monopostul creat de echipa Facultății de Mecanică a Universității Gheorghe Asachi din Iași  care se pregătește pentru un nou sezon Formula Student, AVAI Car - mașina special creată pentru persoanele cu dizabilități, proiect ce aparține tinerilor basarabeni Adrian Vlas și Ion Ababei. Automobilul are integrată o platformă eficientă și inteligentă, cu senzori de poziționare pentru scaunul cu rotile, un mecanism automatizat dotat și cu un sistem de detecție a obstacolelor și evitare a tamponării. De asemenea, inventatorii Corneliu Birtok Băneasă și Ionuț Budișteanu și-au prezentat ultimele descoperiri și au stat de vorbă cu vizitatorii interesați să afle mai multe informații despre utilitatea invențiilor. Tot la standul specal amenajat la Salonul Auto București, vizitatorii au putut testa ultimele aplicații pentru siguranța șoferilor și a copiilor în trafic.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se preocupă constant de susținerea și promovarea inventicii și cercetării românești, răsplătind de fiecare dată excelența. În acest an, împreună cu Salonul Auto București & Accesorii, a acordat prima bursă „Propulsăm viitorul”, un concurs de idei innovative în industria auto. Bursa în valoare de 10.000 lei a fost câștigată de Valentin Căpătan, un tânăr inginer din Brașov, care s-a înscris în concurs cu proiectul “Stand Experimental – Sistem de fânare fără fricțiune cu ajutorul magneților de neodim”.

Salonul Auto București & Accesorii 2016 este un eveniment susținut de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

×