x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto SAM 2015: maşini, fete şi spectacol. SALON AUTO-MOTO CU BLACK FRIDAY

SAM 2015: maşini, fete şi spectacol. SALON AUTO-MOTO CU BLACK FRIDAY

01 Apr 2015   •   21:07
SAM 2015: maşini, fete şi spectacol. SALON AUTO-MOTO CU BLACK FRIDAY
Sursa foto: unknown

Între Geneva şi New York, expoziţiile de automobile poposesc pentru câteva zile la Bucureşti, nu cu premiere mondiale, ci cu exponate cu vânzare. Românii pot admira, la Salonul Auto Moto 2015 deschis ieri în Piaţa Constituţiei, maşini de milioane, automobile de colecţie şi fete alese pe sprânceană. Însă, spre deosebire de elveţieni sau americani, românii vor avea parte de un black Friday, când pot cumpăra automobilul visat chiar din stand la preţ redus.

Salonul Auto Moto de la Palatul Parlamentului este o combinaţie de automobile pe care le-aţi văzut în ştirile de acum o lună, când se vorbea de Salonul de la Geneva, maşinile celebre din colecţia lui Ţiriac, un bolid şi spectacol. Piece de la resistance este un Koenigsegg CCX S, un supercar de 806 cai putere care atinge 395 de km/h. Ţiriac Collection cuprinde maşini care au aparţinut lui Al Capone, Sammy Davis Jr. sau Elton John - un Ferrari Dino 246 GT.

Ce vedem
Sunt prezenţi la standuri dealerii sau importatorii Abarth, Alfa Romeo, Citroen + DS, Fiat, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Ford, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Suzuki, VW. Lipseşte din panoplia SAM - devenind aproape un obicei – Grupul Renault Nissan, cu tot cu Dacia. Exista şi câteva premiere naţionale. Kia dezveleşte în premieră pe piaţa din România noul Sorento şi noul Soul, Skoda vine cu toată colecţia, inclusiv noua Fabia, iar Seat expune şi Leon X-perience. La târg sunt prezenţi şi importatori moto care expun bolizii pe două roţi în speranţa că vor ieşi din gaura neagră în care se mişcă. Vânzările de motociclete au ajuns la nivelul anului 2000 şi, din păcate, nici până în ziua de azi recordul de 4.600 de motociclete importate în 1975 nu a fost doborât . Dincolo de maşini, atracţia principală a târgului va fi anunţatul black friday de mâine, când mai mulţi expozanţi vor avea reduceri de preţ de 500 până la 1.000 de euro. Aceste reduceri se pot cumula cu tichete din programul Rabla, care a debutat ieri, sau cu Prima maşină.

Concerte şi demonstraţii
Sâmbătă şi duminică sunt zile dedicate distracţiei. Marius Ariton şi Marius Vigariu vor face acrobaţii pe două roți. Demonstraţiile de drift cad în sarcina lui Sorin Ene, care va evolua cu un BMW Seria 3 E30 şi Nissan Silvia S14A, iar cele de măiestrie auto sunt asigurate de Titi Aur. Sâmbătă la ora 13.45 este programată o paradă moto, iar dumică la aceeaşi oră o paradă a automobilelor de epocă. La parade se poate înscrie orice posesor de astfel de motorizate. Pe scena amenajată în incinta Salonului vor converta, tot în weekend, Zob, Altar, Phobia, Metrock, Gen Urban. Duminică, la finalul Salonului, vor fi prezentate şi câteva premiere tunning.

Cât costă, unde parcăm
Preţul unui biet în timpul săptămânii este de 15 lei şi de 20 de lei sâmbătă şi dumincă, atunci când au loc şi spectacole. Parcarea se face într-o zonă special amenajată de pe bulevardul Unirii. Beneficiază de intrare liberă motocicliştii care îşi pot expune motorul într-o zonă rezervată şi donatorii de sânge. Pentru copii există o zonă în care pot încerca patru carturi sub îndrumare a doi campioni naţionali. Salonul este deschis în cursul săptămânii până la ora 20, sâmbătă până la ora 22 şi duminică până la 18.00.

×