x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Se întețește concurența. Ameninţarea prizei

Se întețește concurența. Ameninţarea prizei

19 Aug 2015   •   15:34
Se întețește concurența. Ameninţarea prizei

Motoarele turbo pe benzină, în ciuda investiţiilor enorme făcute în dezvoltarea lor, sunt puternic ameninţate de motoarele electrice, mult mai fiabile. Graţie părţilor în mişcare mult mai puţine şi simplităţii construcţiei, maşinile electrice au şanse să atingă limite de kilometri la care nici nu visează un motor pe combustie.

Singura problemă pe care o mai au de rezolvat partizanii automobilului electric este cea a bateriilor. După tehnologiile actuale, acestea nu par să depăşească 150.000 de kilometri, iar înlocuirea lor nu este nici uşoară, nici ieftină.

Apoi, apar din ce în ce mai multe probleme legate se securitatea cibernetică şi siguranţa rutieră. Asta pentru că maşina din ziua de azi aduce un pic a pom de Crăciun, plină de gadgeturi şi multă electronică, lucruri plăcute, dar nu neapărat necesare pentru scopul principal al unui automobil.

Alegerea rămâne la nivelul consumatorului. E dispus să încerce senzaţia turbo a unui motor mic cu promisiuni mari şi consum pe măsură? Are bani pentru un automobil electric şi trăieşte cu grija de a nu uita să bage maşina în priză? Sau rămâne la vechiul principiu: bagi benzină şi mergi mai departe.
 

×