x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Seria 2 Active Tourer primeşte un propulsor în 3 cilindri de la i8

Seria 2 Active Tourer primeşte un propulsor în 3 cilindri de la i8

de Sebastian S. Eduard    |    17 Aug 2014   •   16:11
Seria 2 Active Tourer primeşte un propulsor în 3 cilindri de la i8

Noul BMW Seria 2 Active Tourer oferă o dinamică excelentă şi plăcerea condusului specifică BMW care combină performanţele sportive cu o eficienţă remarcabilă. Mare parte dintre aceste calităţi se datorează noului sistem de propulsie, utilizat în versiuni specifice modelului care se potrivesc perfect cu conceptul general de eficienţă a spaţiului de la BMW Seria 2 Active Tourer. Pornind de la acest concept, BMW a optat în premieră pentru utilizarea unui sistem revoluţionar de tracţiune faţă care asigură performanţele dinamice specifice mărcii.

Noul BMW 218i Active Tourer este primul automobil al mărcii principale BMW care va fi propulsat de noul motor cu trei cilindri. Acest propulsor, asemenea agregatelor cu patru cilindri, face parte din familia nou dezvoltată de motoare modulare, care cuprinde unităţi uşoare, foarte performante şi eficiente din punct de vedere al consumului, toate fiind echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo.

Încă de la lansare, gama de modele BMW Seria 2 Active Tourer va include vârful de gamă al acestei familii de motoare modulare - un propulsor pe benzină, cu patru cilindri, care va echipa modelul BMW 225i Active Tourer. Iar primul motor cu trei cilindri, care a avut premiera mondială la BMW i8, se va afla pentru prima dată în serviciu pe un model al mărcii principale BMW: BMW 218i Active Tourer. La lansarea pe piaţă, gama de motorizări va fi completată de un propulsor diesel cu patru cilindri, care va echipa BMW 218d Active Tourer.

După premiera mondială alături de BMW i8, primul motor pe benzină, cu trei cilindri, din portofoliul BMW Group este disponibil acum şi la un automobil din brandul principal BMW: BMW 218i Active Tourer (consum mediu mixt: 5,2-4,9 l/100 km; emisii CO2: 120-115 g/km). Noul motor cu trei cilindri dispuşi în linie este foarte compact ca dimensiuni şi are masa redusă, astfel că se potriveşte perfect cu noul concept de automobil. Totodată, tehnologia BMW TwinPower Turbo combină potenţialul ridicat de performanţe cu o eficienţă deosebită. Frecarea internă redusă este una dintre caracteristicile care contribuie la reducerea consumului de combustibil. În plus, noul motor deţine calităţile specifice unui propulsor cu trei cilindri, precum capacitatea de a urca în turaţii, reacţia spontană şi acustica dinamică şi sportivă.

×