x close

Skoda majoreaza salariile, pentru a evita o greva angajaţilor

0
22 Mar 2018 - 07:03
Skoda majoreaza salariile, pentru a evita o greva angajaţilor


Conducerea companiei Skoda, divizia din Cehia a grupului german Volkswagen, a propus o majorare salarială de 8,3% începând din luna aprilie, în speranţa că va ajunge la un acord cu sindicatele pentru a evita riscul unei greve, a anuntat directorul de resurse umane al intreprinderii, Bohdan Wojnar.

 

"Încercăm să găsim o soluţie care să se traducă printr-un salariu bun pentru o muncă bună şi care să fie echilibrat pentru companie. Avem programate negocieri pentru săptămâna următoare. Sper că vom ajunge la un acord", a spus Wojnar. Acesta a subliniat însă că discuţiile pe tema salariilor sunt separate de cele cu privire la introducerea unui nou sistem de schimburi de lucru, dorit de conducere pentru a majora producţia de automobile Skoda dar la care sindicatele se opun.

Liderul sindical Jaroslav Povsik a anunţat că sindicatele solicită o majorare salarială de două cifre pentru acest an iar în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu conducerea companiei este posibilă declanşarea unei greve în luna mai.

Separat, Skoda a anunţat că 2017 a fost cel mai bun an din istoria companiei în condiţiile în care Skoda a livrat un număr record de 1,200 milioane vehicule, creştere de 6,6% comparativ cu 2016, în timp ce vânzările au crescut cu 20,8% până la 16,6 miliarde euro iar profitul operaţional a crescut cu 34,6% până la un nivel record de 1,6 miliarde euro. AGERPRES

Citeşte mai multe despre:   skoda,   majorare salarii,   greva angjati,   cehia,   program de munca,   automobile

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Serviciul de email marketing furnizat de