x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Sondaj surprinzător. De ce vor oamenii maşini autonome

Sondaj surprinzător. De ce vor oamenii maşini autonome

13 Oct 2016   •   19:45
Sondaj surprinzător. De ce vor oamenii maşini autonome
Sursa foto: Henrik Ottosson

Industria auto alocă sume din ce în ce mai mari pentru dezvoltarea maşinilor autonome, următoarea barieră după cea a automobilului electric care pare a fi fost depăşită.

Dacă scopul pentru care se vrea să fie create astfel de maşini este destul de bine definit în societate, cel al siguranţei, când vine vorba despre dorinţele şoferilor în legătură cu astfel de vehicule, rezultatul este altul, surpinzător.

Conform unui sondaj efectuat de Faurencia, un producător de componente auto care şi-a deschis fabrici şi în România, şoferii doresc automobile autonome pentru a dormi la volan.

Studiul a fost efectuat pe francezi la Salonul auto care are porţile deschise şi în aceste zile. 60% dintre cei intervievaţi şi-ar dori să tragă un pui de somn câtă vreme maşina se autoconduce, iar 35% ar vrea să fie mai concentraţi pe reţelele sociale.

Surprinzător este că cea care ar fi intiuitiv prima opţiunea, aceea de a te uita la filme în timp ce conduci, este cea care a întrunit cele mai puţine voturi.

Dacă în rândul francezilor, şofatul peste o plăcere pentru 9 din 10 persoane, chiar şi în traficul infernal parizian, pe segmentul exclusiv al femeilor situaţia stă altfel. Una din două consideră mersul cu maşina un stres.

 

×