x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Uber doreşte să identifice potenţialii pasageri în stare de ebrietate

Uber doreşte să identifice potenţialii pasageri în stare de ebrietate

12 Iun 2018   •   17:14
Uber doreşte să identifice potenţialii pasageri în stare de ebrietate

Uber a aplicat pentru un brevet pentru a putea folosi inteligenţa artificială cu scopul de a determina cât de beţi sunt potenţialii pasageri, scrie BBC.

Aplicaţia folosită pentru a solicita o călătorie ar putea oferi şi alte informaţii şoferului, inclusiv locaţia pasagerului, cât de corect scrie dar şi unghiul în care îşi ţine telefonul. Aceste informaţii ar putea ajuta şoferii care nu doresc să ia persoane în stare de ebrietate.

Cu toate acestea, criticii spun că aceste informaţii pot fi folosite pentru a identifica pasagerii vulnerabili.

Potrivit aplicaţiei pentru biroul de brevete din SUA, sistemul va sesiza “activităţile necaracteristice ale utilizatorului”.

Compania Uber nu are cel mai bun istoric când vine vorba de colectarea datelor. În 2014, compania utiliza un program software, cunoscut drept God View, pentru a monitoriza locaţiile clienţilor şi şoferilor. Asta împreună cu o scurgere de date personale ale peste 100.000 de şoferi Uber, a făcut compania să introducă măsuri mai dure pentru a proteja intimitatea clienţilor şi şoferilor.

Co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, a demisionat în iunie 2017 în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală, când scandalul a lovit compania. CNN a raportat faptul că peste 100 de şoferi Uber din SUA au fost acuzaţi de hărţuire sexuală sau abuz asupra pasagerilor în ultimii patru ani, în timp ce 31 de şoferi au fost acuzaţi de crime, precum violul.

 

×
Subiecte în articol: uber aplicatie