x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un spectator a murit la Raliul Monte Carlo. Impactul a fost FATAL

Un spectator a murit la Raliul Monte Carlo. Impactul a fost FATAL

20 Ian 2017   •   10:28
Un spectator a murit la Raliul Monte Carlo. Impactul a fost FATAL

Cea de-a 85-a ediţie a Raliului Monte Carlo a fost îndoliată de moartea unui spectator, lovit de bolidul Hyundai pilotat de neozeelandezul Hayden Patton, care a ieşit de pe traseu în prima probă specială a cursei, desfăşurată în regiunea Alpes-de-Haute-Provence (sud-estul Franţei), informează AFP. 

Spectatorul accidentat, un spaniol în vârstă de 50 ani care făcea fotografii, a fost transportat imediat cu elicopterul la un spital din Nisa, în stop cardio-respirator, însă, în ciuda tuturor eforturilor medicilor viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată, au anunţat organizatorii raliului. 

Paddon, al treilea concurent care a luat startul în cursă, a pierdut controlul maşinii sale la intrarea într-o curbă, în ultima parte a specialei dintre Entrevaux şi Ubraye, cu aproximativ 3 km înaintea sosirii, într-o zonă în care gheaţa şi zăpada erau mai prezente decât în prima jumătate a specialei. Bolidul s-a izbit apoi violent de o stâncă ce mărginea şoseaua iar în urma impactului s-a rostogolit, însă pilotul Hayden Patton şi copilotul John Kennard au scăpat nevătămaţi. 

Conform martorilor oculari, victima s-a instalat într-o zonă în care nu era permis accesul publicului, în ciuda faptului că măsurile de securitate prevăzute pentru acest sezon sunt mai stricte, pentru a răspunde creşterii în putere a maşinilor. 

"Sunt extrem de trist în urma accidentului de astăzi, iar gândurile mele se îndreaptă către familia şi prietenii acestei persoane", a reacţionat pe Twitter pilotul echipei Hyundai, care ia parte la cel de-al 61-lea raliu WRC din cariera sa. 

În urma tragicului accident, prima probă specială a Raliului Monte Carlo a fost anulată de organizatori, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: raliul monte carlo deces