x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Volkswagen alunecă într-un nou scandal

Volkswagen alunecă într-un nou scandal

30 Ian 2018   •   18:06
Volkswagen alunecă într-un nou scandal

Volkswagen şi-a asumat responsabilitatea pentru testele pentru emisiile motoarelor diesel, în cadrul cărora mai multe maimuţe au fost expuse gazelor de eşapament, scrie BBC.

Şeful executiv al companiei Volkswagen, Matthias Mueller, a afirmat că producătorul german de maşini “îşi asumă consecinţele” pentru teste. Acesta a afirmat că testele au fost “greşite ... respingătoare şi fără judecată”.

Şeful executiv a mai afirmat că “ceea ce s-a întâmplat nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple, regret foarte mult acest lucru” şi îmi asum “reponsabilitatea totală”.

Testele au fost efectuate de compania EUGT, corp înfiinţat de Volkswagen, cât şi de Daimler, care deţine Mercedes Benz şi BMW.

Publicaţia New York Times a afirmat că EUGT  a efectuate teste pe 10 maimuţe, care au inhalat emisii de la un automobil VW Beetle cu motor diesel, la un laborator din Albuquerque, Statele Unite ale Americii.

“Ne cerem scuze pentru acest gest greşit şi pentru lipsa de judecată a persoanelor implicate. Suntem convinşi că metodele ştiinţifice alese atunci au fost greşite. Ar fi fost mai bine ca acest studiu să nu fi avut loc”, scrie într-un comunicat lansat de VW.

 

×