x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Acţiunile Societe Generale, afectate de o demisie

Acţiunile Societe Generale, afectate de o demisie

15 Mar 2018   •   12:07
Acţiunile Societe Generale, afectate de o demisie
Sursa foto: Picasa 2.7

Acţiunile băncii franceze Societe Generale au scăzut joi după ce grupul bancar a anunţat plecarea neaşteptată a directorului general adjunct Didier Valet. La debutul tranzacţiilor la bursa de la Paris, titlurile Societe Generale înregistrau un recul de 2,4%, cea mai slabă performanţă a unei companii din indicele principal CAC-40 precum şi din indicele bursier pan-European STOXX 600 index.

 

Miercuri seară, Societe Generale a anunţat că Didier Valet, directorul general adjunct responsabil cu activităţile de investment banking, a demisionat "în urma unor divergenţe cu privire la gestionare unui anumit dosar juridic". Societe Generale nu a oferit alte detalii în comunicatul său cu privire la dosarul juridic în cauză subliniind doar că Didier Valet a demisionat pentru a apăra interesul general al băncii.

Cu toate acestea, o sursă din apropierea acestui dosar a precizat că diferendul are legătură cu investigaţiile privind manipularea ratei dobânzii interbancare Libor, o dobândă interbancară de referinţă utilizată pentru contracte de credit în valoare de mii de miliarde de dolari la nivel global.

Valet, un apropiat al CEO-ului Frederic Oudea, şi-a început cariere la Societe Generale în anul 200, iar în perioada 2008-2012 a fost director financiar al băncii pentru ca începând din 2012 să fie responsabil cu operaţiunile de investment banking, mandat la care s-a adăugat cel de director general delegat începând din 2017.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

AGERPRES

×