x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi ANL vinde locuinţe chiriaşilor

ANL vinde locuinţe chiriaşilor

05 Sep 2008   •   00:00

Banii obţinuţi din locuinţele ANL vîndute tinerilor ar putea fi reinvestiţi de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) în noi proiecte, anul acesta putînd fi vîndute unităţi locative în valoare de circa 50 de milioane de euro.



Banii obţinuţi din locuinţele ANL vîndute tinerilor ar putea fi reinvestiţi de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) în noi proiecte, anul acesta putînd fi vîndute unităţi locative în valoare de circa 50 de milioane de euro. “Anul acesta, circa 2.500 de familii ar putea să cumpere locuinţele, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de euro, bani care vor fi reinvestiţi de ANL în alte locuinţe în oraşele în care au fost cumpărate”, a declarat ieri ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, la aniversarea a zece ani de la înfiinţarea ANL.
ANL, care a demarat în 2001 un program de construcţie de locuinţe pentru tineri, contractate în regim de închiriere, permite achiziţionarea acestora după cinci ani de la obţinerea unităţilor locative. Borbely a mai atras atenţia că, deşi unii tineri vor să cumpere locuinţele deja închiriate, sînt împiedicaţi de autorităţile locale. De la înfiinţarea sa în 1998, ANL are în stadiu de pregătire peste 33.000 de locuinţe destinate închirierii şi alte aproximativ 5.600 de unităţi locative destinate achiziţiei prin credit ipotecar de tineri cu vîrste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte iniţiate de ANL este construcţia Cartierului Henri Coandă, aflat pe raza Sectorului 1 din Bucureşti şi a localităţii Voluntari. Proiectul a fost lansat în 2003 şi presupune construcţia a 1.180 de unităţi locative, primele locuinţe urmînd să fie date în folosinţă începînd cu anul viitor. În afara construcţiei de locuinţe pentru tineri, agenţia a mai construit, din 2005, peste 1.600 de case pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţii, valoarea lucrărilor şi a materialelor de construcţie ridicîndu-se la 80 milioane euro, alocate de la buget.

×
Subiecte în articol: locuinţe imobiliar