x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Cathedral Plaza este legală

Cathedral Plaza este legală

04 Noi 2009   •   00:00

Inspectoratul de Stat pentru Construcţii a constatat, în cadrul verificărilor făcute la proiectul Cathedral Plaza, legalitatea autorizaţiei de construcţie deţinută de Millenium Building Development SRL.



Inspecţia a avut drept scop controlul modului în care se derulează lucrările şi conformitatea documentaţiei la normele legale şi de siguranţă în vigoare, precum şi respectarea cadrului tehnico-organizatoric.
Verificarea a avut loc pe fondul obiecţiilor, declaraţiilor şi contestaţiilor făcute în ultima vreme privitoare la legalitatea dreptului companiei noastre de a continua lucrările la proiectul Cathedral Plaza.
„De altfel, încă de la demararea acestui proiect au fost vehiculate mai multe informaţii intenţionat eronate, infirmate apoi fie de justiţie, fie de realitatea de pe teren. Acesta este cazul informaţiilor alarmiste referitoare la pericolul pe care îl reprezintă clădirea noastră pentru structura de rezistenţă a Catedralei Sf. Iosif. Nu putem decât constata că, la trei ani de la începerea lucrărilor sunt confirmate studiile realizate anterior - care nu consideră clădirea un factor considerabil de risc - şi nu declaraţiile făcute doar pentru a atrage atenţia mass-media" se arată în comunicatul de presă.
"Suntem conştienţi de problemele cu care se confruntă Catedrala, în special pe fondul unor probleme existente încă din perioda comunistă şi suntem oricând dispuşi la un dialog pe această temă. Nu putem, însă, să trecem cu vederea atitudinea refractară şi chiar ostilă, cu care ne-a răspuns Monseniorul Robu, ori de câte ori am încercat găsirea unei fireşti colaborări pe această temăȚ, potrivit reprezentantilor Millenium.
O altă problemă ridicată în mass-media se referă la ilegalitatea autorizaţiei, inclusiv prin punerea sub semnul întrebării a competenţei autorităţii emitente. În acest caz, decizia Curţii de Apel Ploieşti, din 25.06.2009 a dat câştig de cauză Millenium admiţând recursurile declarate de Primarul sectorului 1 Bucureşti şi firma Millenium Building International la sentinţa Tribunalului Dâmboviţa privind anularea autorizaţiei de construcţie a complexului Cathedral Plaza. Această sentinţă este definitivă. „De asemenea, ca urmare a deciziei instanţelor menţionată anterior au putut fi reluate lucrările în vederea finalizării proiectului. Reamintim cu această ocazie că autorizaţia noastră de construcţie este pe deplin valabilă. Aceasta a fost acordată pentru o perioadă de 36 de luni, din care s-au consumat efectiv 18 luni. Pe durata derulării procedurilor judiciare - din iulie 2007 până la decizia Curţii de Apel din iunie 2009 - lucrările au fost suspendate, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei, în conformitate cu prevederile legale în vigoare", precizează constructorul.

×
Subiecte în articol: redactie