x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Continental a oprit investiţiile în patru hoteluri

Continental a oprit investiţiile în patru hoteluri

27 Ian 2010   •   00:00

Proiectele de investiţii ale lanţului Continental, începute în 2008 şi sistate în aprilie 2009, respectiv construcţia a câte două hoteluri în Capitală şi în Timişoara, vor rămâne blocate şi în perioada următoare, din cauza crizei economice, a declarat miercuri preşedintele companiei, Radu Enache.



"Am oprit investiţiile şi am îngropat banii în terenuri. Este vorba de două hoteluri la Timişoara, un Continental Forum şi un Ibis, precum şi alte două unităţi pe bulevardul Mărăşeşti din Capitală, de asemenea un Continental Forum şi un Ibis. Terenurile le-am cumpărat la preţuri acceptabile, dar până una-alta am decis să îngropăm banii în pământ", a declarat Enache, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia deschiderii hotelului de 5 stele Grand Hotel Continental de pe Calea Victoriei.

El a adăugat că valoarea totală a investiţiilor în cele patru hoteluri este de peste 62 milioane euro.

"În condiţiile actuale, ne punem întrebarea dacă să continuăm sau nu cu activitatea de investiţii. 2010 cred că va fi un an de mare cumpănă, pentru că, dacă în 2009 nu ştiam ce înseamnă criza, acum ştim şi suntem în continuare în căutare de măsuri care să ne ajute să trecem de această perioadă dificilă", a spus Enache.

Preşedintele Continental a adăugat că în următoarele şase luni compania va analiza situaţia de pe piaţa de profil, urmând să reia investiţiile în funcţie de evoluţia acesteia.

Grand Hotel Continental a fost redeschis oficial, miercuri, după lucrări de modernizare şi reclasificare, investiţie de circa 8,5 milioane euro.

Lucrările au vizat creşterea numărului de camere de la 53 la 59 şi modernizarea lor, a două restaurante şi a unei cofetării şi a întregului subsol unde a fost amenajat un restaurant cu specific balcanic, Balkan Bistro, marcă înregistrată Continental.

Totodată, au mai fost modernizate şase săli de conferinţe, un spa şi un centru de fitness. Pentru primul an de funcţionare a unităţii, reprezentanţii companiei estimează afaceri de 2,6 milioane de euro şi un grad de ocupare de 60%.

Lanţul Continental deţine hoteluri sub mărcile Ibis, Hello, Continental Forum şi Continental, în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Arad, Oradea, Târgu Mureş, Suceava, Timişul de Sus, Turnu Severin şi Porţile de Fier, totalizând un număr de 1.855 de camere.

Enache se aşteaptă în acest an ca afacerile grupului să ajungă la 24,5 milioane euro, iar gradul de ocupare să urce de la 50% la 60%.

×
Subiecte în articol: redactie