x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Globalworth dezvoltă două noi clădiri de birouri în Bucureşti

Globalworth dezvoltă două noi clădiri de birouri în Bucureşti

26 Feb 2018   •   11:17
Globalworth dezvoltă două noi clădiri de birouri în Bucureşti

Compania de investiţii imobiliare Globalworth Real Estate Investments Ltd. a anunţat finalizarea achiziţiei a două terenuri în zona de nord a Bucureştiului şi pregătirea pentru începerea lucrărilor de construcţie pentru două noi clădiri de birouri. În urma finalizării acestora, Globalworth va deveni proprietarul celui mai mare business hub din nordului Capitalei.

 

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District: prima este situată între clădirile Globalworth Plaza şi Green Court B, iar cea de-a doua este adiacentă complexului de birouri Green Court, deţinut de asemenea de companie. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 mp de spaţii comerciale, preponderent birouri. Valoarea totală a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square. După finalizare, prevăzută pentru al doilea semestru al anului 2019, aceasta va oferi chiriaşilor săi spaţii de lucru care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă energetică. Printre facilităţi figurează spaţii de co-working, un lounge în recepţie, ecrane care afişează date în timp real, sistemul Natural Light şi o aplicaţie care le permite chiriaşilor să se bucure de facilităţi folosind doar telefonul mobil.

Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court si va respecta standardele celor trei clădiri deja existente, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi din punct de vedere al calităţii şi eficienţei energetice. Aceasta va fi finalizată în cursul anului 2020.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est, axată cu precădere pe piaţa din România, unde este liderul pieţei de clădiri de birouri, şi Polonia, unde compania s-a extins recent. Globalworth achiziţionează, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară, în locaţii premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei în cele două ţări era evaluat la peste 1,5 miliarde de euro la 31 decembrie 2017.

În 2017, compania a anunţat extinderea pe piaţa din Polonia, îar în prezent deţine aproximativ 72% din capitalul social emis de Griffin Premium RE NV (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia, al cărui portofoliu este compus din include nouă clădiri de birouri şi trei proprietăţi cu destinaţie multiplă (birouri şi retail), situate în Varşovia şi alte oraşe cheie, precum, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice. AGERPRES

×