x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Immofinanz cumpara o parte din rivala S Immo

Immofinanz cumpara o parte din rivala S Immo

18 Apr 2018   •   17:07
Immofinanz cumpara o parte din rivala S Immo

Compania imobiliară austriacă Immofinanz va cheltui 390 de milioane de euro pentru a prelua o participaţie de 29,1% în rivala S Immo, extinzând valul de tranzacţii din acest sector.

 

Tranzacţia vine în contextul în care firma americană Starwood Capital şi-a lansat oferta pentru achiziţionarea unor participaţii minoritare în companiile imobiliare austriece CA Immo AG şi Immofinanz AG, în încercarea de a-şi majora expunerea la pieţele imobiliare din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Immofinanz a anunţat că va finanţa tranzacţia cu S Immo cu ajutorul lichidităţilor existente şi, dacă va fi necesar, cu finanţare bancară. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în următoarele luni.

Immofinanz deţine deja 26% dintr-o altă companie rivală, CA Immo. În februarie, Immofinanz a renunţat la planul său de a fuziona cu CA Immo, din cauza presiunilor unui investitor activist, şi a precizat că ia în considerare vânzarea participaţiei sale de 26% în CA Immo.

Situaţia privind investiţia Immofinanz în CA Immo rămâne neschimbată, vom evalua opţiunile strategice, a precizat Immofinanz. Cei doi dezvoltatorii imobilari Immofinanz şi CA Immo au o prezenţă importantă şi pe piaţa românească. AGERPRES

×