x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Incredibil: Cu ce au comparat cercetatorii blocurile turn!

Incredibil: Cu ce au comparat cercetatorii blocurile turn!

28 Mai 2018   •   17:29
Incredibil: Cu ce au comparat cercetatorii blocurile turn!

Oamenii de stiinta spanioli au comparat blocurile turn, cladirile cu foarte multe etaje cu organisme vii. O analogie bazata pe algoritmi genetici. Se pare ca intr-un viitor nu foarte indepartat, orasele vor creste nu asa cum stim noi.

 

Potrivit cercetatorilor, oamenii vor trebuie sa spuna adio extinderii pe orizontala a localitatilor. In multe zone ale lumii se merge pe economie de spatiu si ridicarea unor imobile tot mai inalte. Oamenii de stiinta au sistematizat toate informatiile legate de istoria unei anumite zone, de evolutia economica, stabilind cum va arata in viitorul apropiat.

Autorii studiului au explicat ca algoritmul genereaza combinatii aleatorii si selecteaza cele mai optime variante. Dupa care, dintre acestea se alege cea mai buna si exacta cu ajutorul unor formule specifice. 

Spre exemplificare, expertii spanioli au luat unul dintre raioanele orasului Tokyo - Minato, unde sunt amplasate sediile mai multor organizatii internationale, iar ritmul de constructie a blocurilor tur este cel mai ridicat din lume. Algoritmul s-a bazat pe datele ultimilor trei ani si, cu o precizie uluitoare, a descris profilul cartierului capitalei nipote in 2016 si 2017.

Expertii au comparat blocurile turn cu niste organisme vii in plina evolutie, ajungand la concluzia ca orasele moderne vor creste in special pe verticala.

 

 

×