x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi MISIUNEA CASA/Raspundem cititorilor - 8 octombrie 2004

MISIUNEA CASA/Raspundem cititorilor - 8 octombrie 2004

08 Oct 2004   •   00:00
  • Domnul Mihailescu ne roaga sa-i spunem ce este bariera de vapori, in ce consta si unde se aplica.
    Raspunsul specialistului: Bariera de vapori impiedica evacuarea vaporilor din casa, prin perete. In acest fel nu se permite condensarea vaporilor in interiorul peretelui. Fara bariera, acestia au tendinta sa se evacueze din incapere prin perete, iar daca punctul de roua (cel care duce la aparitia condensului) este spre interiorul camerei si vaporii ajung acolo, va aparea condens. De obicei, bariera anticondes se foloseste pentru peretii tip sandwich si intotdeauna se pune la interior - imediat dupa placa de gips-carton (sau finisajul interior).

  • Domnul Florin Baciu ne spune: "Imi construiesc o casa (sunt la finisaje interioare) si, de curand, am aflat ca lemnul utilizat in structura acoperisului trebuia curatat de coaja, altfel, in timp, pot aparea probleme cu caria lemnului. Am constatat ca am deja aceasta problema si nu stiu ce sa fac ca sa scap de ea. Precizez ca sunt locuri foarte greu accesibile unde nu mai am cum sa decojesc lemnul. Ce pot sa mai fac in situatia actuala ca sa-mi salvez structura acoperisului? Va multumesc anticipat, Florin Baciu".
    Raspunsul specialistului: Stimate domn: De regula carii nu ataca lemnul de rasinoase, dar pentru o parere competenta consultati specialistii de la institutul de cercetari forestiere, care se gaseste langa fabrica de mobila Pipera, colt cu sos. Glucoza.

  • Pe forumul Misiunea Casa suntem intrebati: "Am un tavan tencuit pe lemn si trestie (deci nu este prea drept) si vreau sa-mi lipesc tavan din polistiren, cu ce ma sfatuiti sa lipesc? Va multumesc!"
    Raspunsul specialistului: La magazinul care vinde placile de tavan gasiti si adezivul pentru el. Este un adeziv de tip aracet. Se poate folosi si silicon.
  • ×
    Subiecte în articol: imobiliar