x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Ne permitem case vechi

Ne permitem case vechi

de Daniela Ivan    |    15 Oct 2009   •   00:00
Ne permitem case vechi
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

Bucureştenii preferă să-şi cumpere o locuinţă într-un bloc vechi, decât într-unul nou, pentru că pot să aloce un buget de maximum 60.000 euro, sumă în care sunt incluse eventuale credite bancare.



Majoritatea românilor care îşi caută o locuinţă vizează achiziţionarea unui apartament, potrivit studiu realizat de Daedalus Millward Brown, la solicitarea Proiecte.biz, pe un eşantion de 941 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din Bucureşti. Peste 72% dintre participanţii la sondaj se află în căutarea unui apartament, 29,4% vor să cumpere o casă sau vilă, iar 2,7% doresc un teren. Cele mai căutate sunt locuinţele de două camere, către care se îndreaptă 47,9% dintre cei care îşi doresc un apartament, respectiv de trei camere - 29,4%, urmate la mare distanţă de garsoniere - 17,1% şi apartamentele cu patru sau mai multe camere - 5,6%. Sondajul a fost prezentat la conferinţa de presă de lansare a Târgul Condominium, care va avea loc între 15-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti. La expoziţie vor fi prezentate 23 proiecte cu peste 5.000 de locuinţe.

DUPĂ NEVOI
Oamenii sunt dispuşi să renunţe la numărul de camere pentru o zonă mai bună şi un confort sporit, astfel că între un apartament cu două camere confort II, dintr-o zonă mai proastă, şi o garsonieră confort I într-o zonă mai bună, 75,2% preferă garsoniera. în schimb, puşi în situaţia de a opta între un apartament cu două camere mai mari şi unul cu trei camere mai mici la acelaşi preţ, persoanele tind să favorizeze apartamentul care corespunde mai bine nevoilor lor privitoare la numărul de camere. Studiul mai arată că nevoia de spaţiu este în strânsă corelaţie cu etapa din ciclul de viaţă al respondenţilor. Astfel, până la 35-44 de ani, pe măsură ce înaintează în vârstă, respondenţii se orientează din ce în ce mai mult spre un număr mai mare de camere sau spre o casă. După această perioadă, când copiii părăsesc locuinţa părinţilor, nevoia de spaţiu a acestora se restrânge şi ei se întorc la locuinţe mai mici.

×
Subiecte în articol: economic