x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Proiecte de peste 200 de milioane de euro, lansate în premieră la tIMOn

Proiecte de peste 200 de milioane de euro, lansate în premieră la tIMOn

24 Mar 2016   •   13:28
Proiecte de peste 200 de milioane de euro, lansate în premieră la tIMOn

Un număr de 20 de proiecte rezidențiale noi sunt lansate și promovate în premieră și în exclusivitate la ediția din această primăvară a tIMOn, totalizând peste 1.500 de locuințe. Majoritatea proiectelor sunt localizate în zone centrale și semicentrale și sunt dezvoltate atât de investitori noi, cât și de jucători deja existenți pe piața rezidențială. Investițiile pe care le implică aceste proiecte se ridică la peste 200 de milioane de euro, fonduri susținute atât din surse proprii ale dezvoltatorilor, cât și din bani atrași de la bănci.

Printre proiectele noi, lansate pe piață la tIMOn, care se desfășoară în perioada 24-27 martie în Piața Constituției, se numără Otopeni Central Residence din Otopeni, ansamblu de apartamente în vile, promovate de Alpha Group, dar și ansamblul  Cherry Ville din  Otopeni, ansamblu de 304 apartamente  dezvoltat de GreenTech International.

Compania Renet prezintă în premieră la tIMOn trei proiecte rezidențiale, amplasate în zone atractive, respectiv pe  malul lacului Buftea și în Otopeni, New Apple Residence, Otopeni Nord Residence și Peninsula Residence.

O noutate a ediției din acest an este și proiectul Citta Nusco, dezvoltat de investitorul italian Nusco, care intră astfel pe piața rezidențială locală, după ce a activat pe segmentul de birouri.

Segmentul lux prinde contur

Imoteca, firmă de consultanță imobiliară cu un portofoliu de 2.000  de apartamente în România, promovează în premieră și exclusivitate la tIMOn 6 proiecte de locuințe, dezvoltate de companii spaniole, patru dintre ele vizând exclusiv segmentul lux. Toate sunt situate în zone centrale: Vernescu Residence, Parisian View, Downtown Apartments și Docenților Residence, au finisaje high class, apartamente puține și se adresează unui număr redus de cumpărători. în timp ce valoarea investiției pentru fiecare în parte este în jurul valorii de 6 milioane €, numărul de unități locative /proiect nu depășește 20.

Gran Via Park: ansamblul cu cel mai mare parc privat din Romania

Dezvoltat de Gran Via Real Estate, un grup de firme românești cu capital spaniol, ansamblul lansează astăzi cele 289 de apartamente din faza 1, cu o investiție de 17 milioane €, întreg proiectul urmând să cuprindă peste 1000 de unități locative și cel mai mare parc privat din România, pe o suprafață de 36.000 mp. Ansamblul este situat în zona Lujerului, iar prețurile pornesc de la 40.500 € +TVA pentru o garsonieră.

Un grup de investitori români, reprezentați de firma Magecon dezvoltă complexul Parfumului, amplasat în Prelungirea Ghencea.

”Noile proiecte sunt localizate în toate zonele din București, venind cu o paletă extrem de diversificată de locuințe. Piața nu mai este atât de polarizată ca în urmă cu 1-2 ani, când noile dezvoltări erau fie în zone foarte scumpe, fie în cele mai ieftine. Dezvoltatorii au prins curaj și mizează acum pe clasa de mijloc a populației, care reprezintă cererea sustenabilă.”, (Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn).

×