x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi TIMON: Târg cu 70 de locuinţe gata, fără investitori problemă

TIMON: Târg cu 70 de locuinţe gata, fără investitori problemă

de Daniela Ivan    |    23 Sep 2009   •   00:00

Dezvoltatorilor imobiliari cu probleme le-a fost refuzată participarea la TIMON, unde vor fi prezente 70 de proiecte finalizate sau aproape finalizate. Firmele prezente oferă cumpărătorilor yachturi şi maşini cadou sau acceptă ca avans locuinţa sau maşina veche a clientului.



Investitorii care mai pompează bani în cartiere rezidenţiale au început să fie afectaţI de falimentele firmelor imobiliare care nu au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectele începute şI care au lăsat cu ochii în soare sute de clienţI.

Pentru a nu plana nici o suspiciune asupra locuinţelor scoase la vânzare la Târgul Imobiliar Naţional (TIMON), organizatorii au interzis participarea dezvoltatorilor cu probleme. "Este pentru prima oară în istoria târgurilor imobiliare româneşti când le-a fost refuzată participarea tuturor expozanţilor asupra cărora planau suspiciuni sau care aveau probleme legate de posibile insolvenţe", se arată într-un comunicat transmis redacţiei de către organizatorii TIMON.

Promoţii peste promoţii

Doar proiectele finalizate sau gata de finalizare se mai caută, la cele aflate în construcţie nu se mai uită nimeni. "Piaţa imobiliară a ajuns în situaţia în care cumpărătorii decid trendul. În această toamnă, doar proiectele finalizate sau foarte aproape de finalizare se vor vinde, pentru că oamenii nu mai cumpără iluzii şi, din fericire, cei mai mulţi dintre expozanţii au înţeles acest lucru. |n premieră la TIMON, peste 70% dintre expozanţi vor avea locuinţe finalizate sau cu finalizare până la sfârşitul anului şi vom prezenta şapte proiecte rezidenţiale ai căror dezvoltatori au înţeles nevoile cumpărătorilor şi care au ales să înceapă vânzările de-abia acum, când blocurile sunt complet sau foarte aproape de finalizare ", se mai arată în comunicat.

Pentru a reuşI să pornească vânzările, dezvoltatorii oferă fel de fel de promoţii. Domus Stil, vinde apartamente cu două camere cu 49.000 euro, la care oferă şi o maşină cadou, iar complexul rezidenţial Sălaj Residence promovează preţuri de 83.000 euro inclusiv TVA pentru vile de 200 metri pătraţi, acceptând ca avans garsoniera sau maşina veche a clientului.

Totodată, dezvoltatorii cartierului de lux Lotus Cişmigiu oferă abonamente VIP la Operă, la Teatrul Naţional şi la fitness, iar pentru casele achiziţionate în Flamingo Garden sau Flamingo City, cumpărătorii vor primi cadou yachturi. În plus, organizatorii promit că pe perioada târgului vor oferi reduceri de 15%. TIMON se va desfăşura timp de patru zile, de joi până duminică, între orelele 10.00 şi 19.00, în Piaţa Constituţiei.

×