x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Creditul cu buletinul s-a întors, dar nu și pentru rău platnici

Creditul cu buletinul s-a întors, dar nu și pentru rău platnici

30 Iun 2015   •   13:58
Creditul cu buletinul s-a întors, dar nu și pentru rău platnici

Băncile au început să dea din nou credite doar cu buletinul, ca în vremurile bune, când oricine trecea pragul unei bănci putea lua câteva mii de euro şi apoi uita să le mai înapoieze.

Acum, însă, lucrurile stau cu totul altfel. E suficient să-ţi dai CNP-ul şi acordul să-ţi poată fi consultat contul de la ANAF şi istoricul bancar, şi ai creditul în 24 de ore.

Vrei un credit fără adeverinţă de salariu şi fără factură de utilităţi care se aprobă în maximum 24 de ore şi are o dobândă preferenţială pentru cei care aplică online?

Nu este vorba despre ofertele instituţiilor financiar nebancare care dau împrumuturi cu dobânzi de 3.000%, ci de reclama unei bănci de top din România. Nu înseamnă însă că cine nu are o sursă de venit stabilă poate lua creditul, ci doar că s-au redus birocraţia şi timpul de acordare.

În cele 24 de ore, banca face verificări în baza de date a ANAF ce venituri are solicitantul şi la Biroul de Credite pentru a vedea dacă este supraîndatorat sau rău platnic.

„Acest nou flux în creditare introdus pentru client face parte din strategia băncii de a-și eficientiza operațiunile și de a găsi noi soluții pentru a îmbunătăți experiența clienților în relația cu banca.

În acest caz, simplificarea documentației solicitate la acordarea unui credit negarantat contribuie la reducerea birocrației și răspunde unei nevoi a clienților de a obține creditul repede”, a spus Cătălin Munteanu, director executiv Raiffeisen Bank.

Asociaţia Română a Băncilor şi ANAF au semnat un protocol de colaborare prin care băncile pot să interogheze baza de date de la Fisc.

Doar două bănci, Raiffeisen şi Idea Bank, sunt conectate la baza de date a ANAF şi acordă împrumuturi fără adeverință de venit.

IDEA: SELFIE. Limită de credit până la 90.000 de lei, DAE de la 8.86%, perioada creditului minim 6 luni, maxim 5 ani. Se acceptă venituri din salariu, pensie, dividende, chirii, drepturi de autor, din străinătate, din profesii liberale.

Flexicredit Raiffeisen. Limită de credit 15.000 de euro (echivalentul în lei), DAE 8,9%, perioada creditului minim 6 luni, maxim 5 ani. Se acceptă toate veniturile înregistrate în baza de date ANAF.

Pentru un credit de nevoi personale în sumă de 35.000 lei, pe un termen de 5 ani, rata anuală a dobânzii variabile este 8.23%, rata lunară este 714 lei, suma de înapoiat este 42.812 lei, DAE 8,86%.





×
Subiecte în articol: credite credit cu buletinul bani finante