x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Curăţenie generală la Microsoft: se închide şi fabrica Nokia din Ungaria

Curăţenie generală la Microsoft: se închide şi fabrica Nokia din Ungaria

18 Iul 2014   •   13:53
Curăţenie generală la Microsoft: se închide şi fabrica Nokia din Ungaria

Microsoft va închide uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajaţi, transmite MTI. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu de restructurări în urma căruia Microsoft vrea să elimine 18.000 de locuri de muncă, sau 14% din efectivele sale mondiale. Cea mai grav lovită va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services care va pierde 12.500 de angajaţi, adică jumătate din forţa sa de muncă. 

Microsoft face anunţul aşteptat de toată lumea. Mii de angajaţi sunt afectaţi

Zoltan Laszlo, un lider sindical de la Komarom, a declarat pentru MTI că managementul i-a informat pe angajaţi că uzina se va închide în luna noiembrie. Discuţiile cu privire la pachetele compensatorii vor începe la finele acestei luni, a adăugat liderul sindical.

În 2012, Nokia a concediat 2.300 din cei aproximativ 4.400 de angajaţi care lucrau atunci la Komarom. La acea dată, compania a anunţat că are de gând să transfere activitatea de producţie în Asia.

Microsoft îngroapă proiectul Nokia X!

Anterior, în anul 2011, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008. 

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumpărat anul trecut de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. (Agerpres)

[foto: komarom.org]

×