x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Dezastrul continua pe Wall Street. Indicele Dow Jones, in picaj

Dezastrul continua pe Wall Street. Indicele Dow Jones, in picaj

09 Feb 2018   •   07:40
Dezastrul continua pe Wall Street. Indicele Dow Jones, in picaj

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, indicele Dow Jones înregistrând a doua cea mai mare scădere din istoria sa. Dow Jones a pierdut din nou peste 1000 de puncte într-o zi.

 

Astfel, după ce luni indicele Dow Jones Industrial Average, care reflectă evoluţia celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a înregistrat cel mai mare declin din 2008, scăzând cu 1100 de puncte, joi a pierdut 1032 de puncte, adica 4,2%, pana la 23.860,46 de puncte.

Indicele S&P 500 a încheiat tranzacţiile în coborâre cu 3,8%, iar Nasdaq Composite în scădere cu 3,9%, după o nouă şedinţă marcată de fluctuaţii mari ale cotaţiilor acţiunilor.

Prin aceste evoluţii, Dow Jones şi S&P 500 au intrat pe o tendinţă de corecţie, evoluţie definită printr-o scădere de 10% faţă de un maxim atins în ianuarie.

Volatilitatea din piaţă s-a menţinut ridicată, iar investitorii nu au putut să constate că piaţa ar atins nivelul minim. Piaţa a fost dominată de temerile legate de inflaţie, iar randamentele obligaţiunilor au crescut.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis în declin cu 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a coborât cu 1,5%. Indicele MSCI Emerging Market a pierdut 1,2%. OBSERVATOR

×