x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 1,5 milioane de turişti străini în România

1,5 milioane de turişti străini în România

de Elena Stan    |    15 Dec 2014   •   19:41
1,5 milioane de turişti străini în România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

România a fost vizitată în primele nouă luni ale anului de 1,5 milioane de turişti străini care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile turistice. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că vizitatorii străini au cheltuit peste 3,7 miliarde de lei pe cazare, restaurante şi baruri, cadouri şi suveniruri.
Turiştii străini au preferat cazarea cu micul dejun inclus şi au luat masa la resturantele din apropierea locurilor de cazare sau din centrele istorice ale oraşelor vizitate. Situaţia se va schimba începând de anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind reducerea TVA la 9% pentru pachetele all inclusive. Operatorii din turism se aşteaptă la creşterea semnificativă a numărului de turişti străini care ne vor vizita.

În topul destinaţiilor turistice
În plus, multe dintre zonele turistice din România au intrat anul acesta în topuri internaţionale, fiind prezentate şi în mai multe ghiduri de specialitate. România ocupă locul al nouălea în Topul 10 al celor mai atractive destinaţii de vacanţă pentru anul 2015, prin prisma raportului dintre tarife şi oferta turistică, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet. "Acum, conectate viguros cu restul Europei prin intermediul companiilor aeriene low-cost, spaţiile de cazare româneşti sunt comparabile cu celelalte destinaţii renumite din regiune. Bucureştiul reprezintă un exemplu elocvent, unde hotelurile primesc în majoritatea cazurilor turişti veniţi pentru afaceri. De asemenea, există spaţii de cazare cu tarife prietenoase în sate medievale, în castele spectaculoase şi în unica Deltă a Dunării".

Turism de business
Anul acesta, peste 60% dintre turistii străini care au vizitat România, au venit în interes de afaceri, la congrese, conferinţe, cursuri, târguri sau expoziţii, iar restul au venit în vacanţă. O treime dintre turişti străini au venit pe cont propriu, iar 43% prin intermediul agenţiilor de turism.  

×