x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost demarata procedura de capitalizare a Poştei Române

A fost demarata procedura de capitalizare a Poştei Române

09 Feb 2018   •   11:02
A fost demarata procedura de capitalizare a Poştei Române

Guvernul de la Bucureşti a declanşat procedura de capitalizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), odată cu adoptarea în şedinţa săptămânală din 8 februarie 2018 a Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei, a anunţat, vineri, operatorul naţional poştal, într-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o susţine în şedinţă de Guvern. Majorarea capitalului social este în cuantum de 170 de milioane de lei, suma fiind destinată achitării datoriilor restante la bugetul general consolidat, aşa cum este prevăzut în Legea bugetului de stat pe anul 2018.

CNPR va convoca, în perioada următoare, Adunarea Generală a Acţionarilor, conform prevederilor legale, pentru definitivarea procesului de capitalizare, ceea ce reprezintă o etapă importantă în demararea propriu-zisă a procesului de majorare a capitalului social.

Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Lucian Şova a declarat recent că procesul de capitalizare al Poştei Române ar trebui să se încheie în maximum două luni şi că "din partea celor de la Fondul Proprietatea nu mă aştept la nimic bun".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: poşta romănă privatizare guvern