x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Câciu: Deficitul comercial a ajuns la 7,76% din PIB. Nota de plată revine României

Adrian Câciu: Deficitul comercial a ajuns la 7,76% din PIB. Nota de plată revine României

11 Ian 2021   •   13:32
Adrian Câciu: Deficitul comercial a ajuns la 7,76% din PIB. Nota de plată revine României
Sursa foto: adrian câciu/facebook

Deficitul comercial al României, la 11 luni din 2020,  a urcat la 7,76% din Produsul Intern Brut (PIB), ajungând la 16,434 de miliarde de euro, cu 6% mai mare față de aceeași perioadă din 2019. 

Totodată, deficitul comercial cu produse agroalimentare a crescut cu 35% în primele 11 luni ale anului 2020, ajungând la 1,76 miliarde euro, comparativ cu 1,31 miliarde euro în anul 2019.

"Aviz amatorilor care au aterizat pe la Ministerul Agriculturii și înfierau cu mânie proletară trecutul deficitar în materie de balanță, în timp ce ei nu făceau nimic pentru diminuarea acestui deficit.

Iată că, acești Harapi Albi nu numai că nu au făcut nimic pentru diminuarea deficitului, dar au și asistat pasiv la creșterea sa cu 35%.

Dincolo de vorbe, nota de plată revine României.

Deficitul de cont curent devine tot mai greu de susținut din intrările de valută și atunci presiunea se va muta pe piața valutară", a scris analistul economic Adrian Câciu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: deficit comercial adrian caciu